Menu Projekt Kuchnia

 

★★★ PRZYSTAWKI ZIMNE ★★★


Tatar wołowy

Polędwica wołowa / marynowane shimeji / pikle / dym wiśniowy / anchois / żółtko / pieczona cebula / chips parmezanowy – 25 zł

 

Tataki z tuńczyka

Polędwica z marynowanego tuńczyka / sałatka z ogórka i kolendry / czarny sezam / kompresowany melon / sos azjatycki – 25 zł

 

Szparagi z jajkiem poche

Blanszowane szparagi / boczek wędzony / szynka serrano / rucola / szpinak / jajko poche – 22 zł

 

★★★ PRZYSTAWKI GORĄCE ★★★


Przegrzebki

Małże św. Jakuba / puree z selera i bazylii / wanilia / grejpfrut / fenkuł w tempurze – 35 zł

 

Krewetki tygrysie

Krewetki tygrysie / bisque / chili / czosnek / szalotka / pietruszka / białe wino – 32 zł

 

Boczek

Boczek sous-vide / sos wiśniowo-czekoladowy / grzanki – 25 zł

 

★★★ SAŁATY ★★★


Cezar z grillowaną piersią kurczaka

Filet z kurczaka / dressing cezar / pomidor confit / bekon / grana padano / sałata rzymska – 29 zł

 

Cezar z krewetkami tygrysimi

Krewetki tygrysie / dressing cezar / pomidor confit / bekon / grana padano / sałata rzymska – 35 zł

 

Halloumi

Ser halloumi / konfitura z czerwonej cebuli / owoce / grana padano / rucola / szpinak / sos vinegret – 29 zł

 

★★★ ZUPY ★★★


Zupa rybna

Łosoś / dorsz / sandacz / pomidor concasse / koperek / białe wino / śmietana / bulion dashi / szpinak – 20 zł

 

Krem z kurek

Kurki / chips z karmelizowaną cebulą i serem / crème fraiche / bulion warzywny / piana tymiankowa – 18 zł

 

Krem ze szparagów

Szparag / czarnuszka / kozi ser / jajo przepiórcze / chips z ziemniaka truflowego / sos holenderski – 18 zł

 

Zupa rakowa

Bisque rakowe / crème fraiche / wonton z karmelizowaną cebulą / szyjki rakowe / chips z ziemniaka truflowego / mus z paprykowy – 22 zł

 

Consomme wołowo-drobiowe

Bulion wołowo-drobiowy / lubczyk / ravioli z gęsiną / brunoise z korzennych warzyw – 15 zł

 

★★★ PASTY ★★★


Ravioli z kozim serem i dynią

Kozi ser / pieczona dynia piżmowa / borowik / orzeszki piniowe / oliwa czosnkowa / grana padano / puder borowikowy / piana tymiankowa – 29 zł

 

Ravioli z gęsiną

Gęsina / konfitura z czerwonej cebuli / porzeczka / oliwa pomarańczowa – 29 zł

 

Tagliatelle Aglio e Olio

Chili / czosnek / natka pietruszki / oliwa / boczek sous-vide – 25 zł

 

Tagliatelle z grillowaną piersią kurczaka

Grillowany filet z kurczaka / sos śmietanowo parmezanowy / borowik / szalotka / czosnek / pieczona papryka / grana padano – 29 zł

 

Tagliatelle z polędwiczką szynką serrano bodega

Dojrzewająca szynka / polędwiczka wieprzowa / gorgonzola / seler naciowy / szalotka / kurka / grana padano / pomidor koktajlowy / chili / cukinia – 30 zł

 

Tagliatelle z krewetkami

Krewetki tygrysie / oliwki kalamata / pomidor koktajlowy / białe wino / chili / bisque / czosnek / szalotka / szpinak / grana padano – 35 zł

 

★★★ RISOTTA ★★★


Risotto borowikowe

Risotto / borowik / rukola / pesto bazyliowe / orzech włoski / grana padano / oliwa szczypiorkowa – 27 zł

 

Risotto borowikowe z grillowaną piersią kurczaka

Risotto / borowik / grillowany filet z kurczaka / bazyliowe pesto / pieczona papryka / grana padano – 33 zł

 

Risotto borowikowe z dorszem

Risotto / borowik / dorsz w cieście parmezanowym / szpinak / pomidor confit / grana padano – 33 zł

 

★★★ DANIA RYBNE ★★★


Dorsz

Dorsz w cieście parmezanowym / pesto bazyliowe / puree z pieczonej papryki / warzywa sezonowe / ravioli ziemniaczane / sos holenderski – 38 zł

 

Sandacz

Sandacz bastowany / puree z kalafiora / warzywa sezonowe / małże / veloute porowy / ziemniak confit / chrupki jarmuż – 38 zł

 

★★★ DANIA MIĘSNE ★★★


Stek z polędwicy wołowej

Sezonowana polędwica wołowa / puree bazyliowe / gnocchi / warzywa sezonowe / sos pepe verde – 65 zł

 

Policzki wołowe

Duszone poliki wołowe / risotto borowikowe / musztardowy demi glace – 35 zł

 

Polędwiczka wieprzowa

Polędwiczka wieprzowa / puree z karmelizowanej cebuli / warzywa sezonowe / kurka / ravioli dyniowe / pianka tymiankowa / espuma kurkowa – 37 zł

 

Kaczka

Pierś z kaczki sous-vide / puree z pomarańczy / kasza pęczak / sos azjatycki / puree z dyni – 45 zł

 

★★★ DESERY ★★★


Fondant z gruszką

Fondant czekoladowy / pieczona gruszka / lody malinowe / coulis malinowy / granola migdałowa – 25 zł

 

Mille-feuille

Ciasto francuskie / krem mascarpone z solonym karmelem / coulis malinowy / owoce – 25 zł

 

Parowany jogurt

Pieczony na parze jogurt / coulis malinowy / ciasto cygaretkowe / puder orzechowy / owoce – 25 zł

 

★★★ DEGUSTACJA ★★★


I. Boczek
II. Przegrzebki
III. Krem ze szparagów
IV. Ravioli z gęsiną
V. Sandacz
VI. Kaczka
VII. Parowany jogurt
160 zł

 

★★★ MENU DLA DZIECI ★★★



Rosół z domowym makaronem i warzywami – 9 zł
Domowy makaron w sosie śmietanowo -serowym z piersią z kurczaka – 15 zł
Domowy makaron z masłem i duszoną wołowiną – 15 zł
Paluszki z kurczaka w panierce z frytkami i mizerią – 15 zł

 

★★★ LUNCH ★★★


Od wtorku do piątku od 12:00 do 16:00 istnieje możliwość skosztowania lunchu dnia w dostępnej cenie.
Informacje dotyczące obecnej oferty lunchowej szukajcie na naszym fanpage Facebook!

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Więcej informacji

Informacja dotycząca polityki plików cookies: Informujemy, iż w naszych serwisach internetowych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Dalsze korzystanie z naszych serwisów, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje politykę stosowania plików cookies.

Zamknij